PEISAGISTICA

Peisagistica

Amenajare Peisagera - Amenajare Gradini, Parcuri, Zone de promenada si Loisir

Proiectul de peisagistica are ca scop amenajarea spatiilor verzi si realizarea unei compozitii vegetale si minerale.

Urmareste realizarea unei ambiante pozitive in cadrul mediului inconjurator. Studiile de peisagistica se pot intinde pe portiuni mici de teren (gradini, scuaruri, etc.), pana la suprafete intinse de teren (gradini publice, parcuri, zone de agrement, etc.)

alee cu pergole

Amenajarea peisagera face legatura intre mediul natural si cel antropic. Peisagist-ul are misiunea de a armoniza spatiul natural cu cel construit. Aceasta legatura este foarte importanta pentru integrarea in peisaj si pentru sporirea efectelor vizuale pozitive.

Prin amenajarea peisagistica se poate pune in valoare o cladire prin directionarea privitorului, prin filtrarea imaginilor, prin realizarea de jocuri de umbra si lumina, culoare si textura.

Pentru zonele de promenada si loisir - amenajarea peisagera poate oferi vizitatorului adevarate experiente vizuale si olfactive, ii poate transmite sentimente placute si il poate ajuta sa scape de stresul cotidian prin aceasta terapie peisagistica.

Un parc, o gradina, un scuar sunt cateva domenii in care o amenajare peisagera poate produce o adevarata opera de arta. Compozitia vizuala este produsa prin plante, elemente naturale precum - cursuri de apa, forme de relief variate si elemente antropice de diferite culori si texturi. Prin aceasta amenajare peisagera pot si intrunite domenii precum - urbanism, arhitectura, arta plastica, constructii, etc.

Noi va putem ajuta sa realizati astfel de proiecte de amenajare peisagera pentru a da valoare spatiilor verzi. Un atfel de proiect de amenajare va poate face ca intreaga locuinta sa arate extraordinar, iar intoarcerea acasa sa fie o placere.